חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

הרטבות לילה

תוכן עניינים

הרטבות לילה והפתרון ההומאופתי המותאם אישית

טיפולים הומאופתים לילדים שסובלים מהרטבות לילה מסוגלים לפתור את הבעיה. לרוב, ילדים מרטיבים בלילות בגלל ששנתם עמוקה או בגלל חוסר בשלות של מערכת השליטה האוטומטית במהלך השינה. בשני המקרים, טיפול הומאופתי יכול לעורר את כוחות המרפא של ילדיכם ובכך לפתור את הבעיה.

עדויות אישיות

ליה בת השש אמנם הגיעה לטיפול הומאופתי בבעיות העור שלה, אבל בתשאול ההומאופתי התברר שהיא מרטיבה בכל לילה. בתחילה, לא ציינו את בעיית ההרטבה משום שכבר חוו כישלונות רבים בטיפולים המקובלים ולא ציפינו שהבעיה תיפתר לפני שתהיה בת 11 – הגיל שבו אני הפסקתי להרטיב.

לאחר חודש של טיפול הומאופתי חלה החרפה מסוימת בבעיית העור ולא חל שינוי בתדירות ההרטבה הלילית. ד״ר פריד הסביר לנו שברוב הטיפולים ההומאופתיים יכולה לחול החרפה ראשונית כשלרוב ההחרפה מצביעה על כך שהתרופה ההומאופתית מדויקת ובהמשך, התהליך יהפוך לתהליך של ריפוי. היינו סבלניים והמשכנו בטיפול, על אף האכזבה הראשונית. לאחר כשבועיים, חודש וחצי מתחילת הטיפול, ראינו שתדירות הרטבת הלילה פחתה וכעת ליה סובלת ממנה כל לילה שני. מעבר לזה, גם חל שיפור בבעיית העור. כמה ימים נוספים לאחר מכן ליה חלתה במחלת חום. שמרנו על קשר רצוף עם ד״ר פריד ולבקשתו, לא נתנו לליה טיפול תרופתי במחלה. בתוך שלושה ימים שבמהלכם נעשה שימוש תכוף בתרופה ההומאופתית, ליה החלימה.

למפגש המעקב, שנערך חודשיים אחרי תחילת הטיפול, הגענו נרגשים וסיפרנו שבאותו לילה, לראשונה בחייה התעוררה ליה ביוזמתה, קמה מהמיטה, הלכה לשירותים וחזרה לישון. בנוסף לזה, אותו הלילה גם סימן את סיומו של שבוע שלם שבו ליה לא הרטיבה כלל.

במהלך שלושת החודשים הבאים היו מדי פעם פספוסים בלילה, אבל תדירותם הלכה ופחתה. ליה סיימה את הטיפול ההומאופתי שלה לאחר שחלפו חמישה חודשים מיום שהגיעה למרפאה. בשלב זה, ליה גם עברה חודש תמים של לילות יבשים וגם נרפאה מבעיית העור שלשמה הגיעה לטיפול ההומאופתי.
אמא של ליה.

מה זה הרטבות לילה?

אמצע הלילה, חושך מוחלט, והילד שוב הרטיב במיטה – בפעם השנייה באותו הלילה. מגן המזרן עדיין תלוי לייבוש עוד מהסבב הקודם ולכן הפעם צריך לקרצף ולהפוך את המזרן, שנרטב כולו. איזה הורה לא מכיר את הסיטואציה הזאת או אחרות שדומות לה מאוד? אבל למען האמת, זהו החלק הקל בבעיה כי הקושי האמיתי טמון בגורמי הרטבת הלילה.

בשלב הזה, מרבית ההורים מתחילים לחפש את הסיבה, את המקור הבולט בשטח או הבלתי נראה לכך שהילדים פשוט לא מצליחים לעבור את שלב הרטבת הלילה. ובצדק. לרוב, הקושי נובע מכך שהילדים שרויים בשינה עמוקה שבעקבותיה התגובה הרפלקסיבית של כיווץ הסוגרים ומניעת הרטבה לא פועלת בחלקה או במלואה. לעיתים די בשיבוש אחד קטן שיגרום לתופעה להרים את ראשה הרטוב – מעבר לדירה חדשה, לידתה של אחות קטנה, עלבון שהילד ספג בבית הספר, מסיבה שהילד לא הוזמן אליה או פשוט גנטיקה בבחינת, ״גם אני הרטבתי עד גיל 10״.

נוסף על הגורמים הפסיכולוגיים כמו חרדות ופחדים, ישנן גם סיבות פיזיות להרטבה וביניהן פגיעה בהפרשת ההורמון נוגד ההשתנה (הורמון אנטי דיאורטי), עיכוב בהתפתחות, הפרעות בשינה ולעיתים גם זיהום בכיס השתן.

בזירת הטיפולים, הרפואה הקונבנציונלית מציעה שלושה סוגי טיפול עיקריים.

  • פעמון – זהו טיפול התנייתי שבמהלכו בכל הרטבת לילה מצלצל פעמון שמעיר את הילדים, כשהמטרה היא לאמן את הילדים להתעורר בעצמם כשהשלפוחית מתמלאת.
  • תרופה – הטיפול התרופתי השכיח ביותר הוא באמצעות תרופה שמכילה את ההורמון נוגד ההשתנה. החיסרון המשמעותי של טיפול זה הוא שעם הפסקת הטיפול התרופתי, מרבית הילדים חוזרים להרטיב בלילה. גם הטיפולים התרופתיים האחרים לא הוכיחו אפקטיביות לטווח הארוך.
  • טיפול פסיכולוגי – תהליך רגשי שכולל גם אימון של השלפוחית.
  • כל הטיפולים הללו הם ממושכים, מצריכים שיתוף פעולה של בני המשפחה וכמובן של הילדים עצמם, ולעיתים אינם פותרים את בעיית ההשתנה לטווח הארוך.

בהומאופתיה התרופה מותאמת באופן אישי למטופלים, הן ברמה הרגשית והמנטלית והן ברמה הפיזית. במילים אחרות: אין תרופה הומאופתית אחת ויחידה לטיפול בהרטבת לילה כי כל טיפול לוקח בחשבון את כל הגורמים להרטבת הלילה ואת כל ההתרחשויות בחיי הילדים.

למי מתאים הטיפול?

  • ילדים מעל גיל חמש שמרטיבים את מיטתם בזמן שנת הלילה.
  • ילדים בכל הגילאים שסובלים מהרטבות לילה, גם כשהן חלק ממערך קשיים רחב יותר.
  • ילדים ובני נוער שסובלים מהרטבת לילה ראשונית, כלומר אלה שתמיד הרטיבו ומרטיבים בלילה.
  • ילדים שסובלים מהרטבת לילה משנית, כלומר אלה שלא הרטיבו לתקופה של חודשיים ויותר, ואז התחילו להרטיב שוב.
  • ילדים שסובלים מהרטבת לילה קלה – לא יותר משני לילות בשבוע.
  • ילדים שסובלים מהרטבת לילה תכופה – לפחות שלושה לילות בשבוע.

״הבעיה מתעוררת כשמגיע הגיל שבו הילדים כבר היו אמורים לעבור את השלב הזה של הרטבת לילה, במיוחד כשזה זולג לתחומים אחרים בחיים. בשלב הזה, פעמים רבות הביטחון העצמי שלהם נפגע, הם לא מתארחים ללילה אצל חברים, הם בוחרים להעדר מטיול שכולל לינת לילה ומרגישים חוסר שליטה בזמן שינה. כל אלה משפיעים באופן משמעותי על איכות החיים של הילדים. אפשר לעזור להם להפסיק להרטיב ללא תרופות הורמונליות וללא הסרבול וחוסר הנוחות של הטיפולים המקובלים השונים על ידי ההתאמה של תרופה הומאופתית שתפורה ב-ד-י-ו-ק למצבם״, ד״ר פריד

הגישה הטיפולית

כהומאופת מומחה שהוא גם רופא, ד״ר פריד משלב את הידע שיש לו בשני תחומים רפואיים אלה ומתאים לילדים טיפול הומאופתי שגם לוקח בחשבון את הגורמים הרגשיים והפסיכולוגיים, אך בעיקר מותאם לתסמינים הפיזיים הייחודיים שלהם.

כל טיפול מלווה מתחילתו ועד סופו במעקב צמוד של ד״ר פריד וצוות המרפאה, שמורכב מאנשי מקצוע מתחום ההומאופתיה. המעקב כולל זמינות מעבר לשעות העבודה המקובלות כשהצוות גם יוצר קשר עם ההורים כדי להתעדכן בהתקדמות הטיפול.

כל התרופות ההומאופתיות נרקחות בבתי מרקחת מורשים שמפוקחים על ידי משרד הבריאות.

התהליך

  1. אבחון – התשאול ההומאופתי מתרחש בנוכחות הילדים אבל כולל גם את המידע הנוסף שההורים מעבירים לד״ר פריד. תהליך האבחון המקצועי לוקח בחשבון את כל גורמי ההרטבה והתסמינים. כחלק מהאבחון נקבע קו הבסיס של הלילות הרטובים וניתנת להורים טבלה שאותה הם מתבקשים למלא מדי יום כדי שיתקבל מידע מדויק באשר ללילות היבשים והרטובים.
  2. תרופה – בהתאם למידע שהתקבל ונצפה בשלב האבחון, ד״ר פריד בוחר בתרופה ההומאופתית המדויקת ומספק הסבר מפורט על תהליך הטיפול.
  3. עדכון – ד״ר פריד וצוות המרפאה שומרים על קשר רציף עם ההורים והילדים ומתעדכנים תדיר על תגובת הילדים לטיפול.
  4. מעקב – נוסף על הקשר הטלפוני, מתקיימת במרפאה פגישה חודשית שבמהלכה נבחנת התקדמות הטיפול.

השינוי אמור להתרחש במהלך השבועות הראשונים של הטיפול ההומאופתי, אבל כל טיפול הוא שונה. ישנם מקרים שבהם ההרטבה פוחתת במהירות יחסית וישנם כאלה שבהם התגובה לטיפול אורכת יותר זמן. כך או כך, הכוונה היא להחזיר את הילדים לאיזון, הן מבחינת הביטחון העצמי ומצבם הרגשי, והן ברמה הפיזיולוגית.

 

 

אני מזמין אותך לפנות אליי, בכל בעיה הצוות שלי ואני נשמח לעמוד לרשותך
שלום שמי קובי פריד, אני רופא והומאופת, מטפל בהומאופתיה במרפאתי מ 1997, טיפלתי וחקרתי בבית חולים תל השומר מ- 2014, ניהלתי את היחידה לרפואה משלימה בבית חולים איכילוב. השילוב של ידע רפואי וטיפול הומאופתי מוצלח באלפי מטופלות ומטופלים מגיל ינקות ועד קשישים הוביל אותי לפתח שיטת טיפול הומאופתית ייחודית המאפשרת הקלה וריפוי במגוון רחב של בעיות אקוטיות וכרוניות, גופניות ונפשיות התשוקה שלי לעזור, לרפא ולהקל על סבל ומכאוב ושיטת הטיפול הייחודית, מאפשרים לי להתאים לכל מטופל ומטופלת טיפול המחולל ריפוי אני מזמין אותך ליצור קשר ולהתייעץ.
אני מזמין אותך ליצור קשר ולהתייעץ
בכל בעיה הצוות שלי ואני נשמח לעמוד לרשותך
אולי יעניין אותך גם
טיפול טבעי בלוקמיה
בלוג

טיפול תומך לחולי לוקמיה: נקודת מבט מקצועית של רופא הומאופת

לוקמיה היא מחלה מאתגרת המשפיעה באופן משמעותי על הגוף והנפש, ודורשת טיפול רפואי אינטנסיבי הכולל לעיתים קרובות טיפולים כמו כימותרפיה והקרנות. במצבים כאלו, הומאופתיה מספקת פתרון של טיפול טבעי בלוקמיה במטרה לסייע בהתמודדות עם תסמינים ולהקל על המטופל או המטופלת בהיבט הגופני והנפשי. טיפול הומאופתי לחולי לוקמיה, בהנחיית ד"ר קובי פריד, רופא הומאופת מוסמך, מותאם

קרא עוד »
טיפול בעיכוב התפתחותי
בלוג

טיפול בעיכוב שפתי או התפתחותי: איך התהליך עובד ומה חשוב לדעת

ד"ר קובי פריד, רופא והומאופת עם ניסיון של למעלה משני עשורים ברפואה קונבנציונלית ובהומאופתיה, מספק במרפאה שלו מגוון פתרונות טיפוליים לילדים עם עיכובים בשפה ובהתפתחות, שמתבצעים בגישה טבעית. הומאופתיה מספקת מענה שמבוסס על גישה טבעית לילדים שזקוקים לתמיכה נוספת, והורים רבים תוהים אם טיפולי הומאופתיה יכולים לסייע לילדיהם להשתפר בקצב שלהם ובדרכים המתאימות ביותר להם.

קרא עוד »
הומאופתיה דלקת פרקים
בלוג

הומאופתיה דלקת פרקים: טיפול יעיל להקלה ארוכת טווח

דלקת פרקים היא מצב שכיח וכרוני שמשפיע על חיי היום-יום של מאות אלפי אנשים בארץ, שסובלים מכאבים כמעט תמידיים, מוגבלות בתנועה, ולעיתים תחושת חוסר אונים. הטיפול הקונבנציונלי מספק הקלה באמצעות צריכת תרופות נוגדות דלקת ומשככי כאבים, אך ישנן שיטות משלימות, כמו הומאופתיה דלקת פרקים, שמטרתה לשפר את רווחת המטופלים ולעזור בהפחתת תסמיני הדלקת. מאמר זה

קרא עוד »
דילוג לתוכן