מאת: שיר-לי גולן, זמנים מודרנים "ידיעות אחרונות"
קטעים מתוך הכתבה שפורסמה בתאריך 17.4.2008:
שי (השם המלא שמור במערכת,45 ,( איש היי־טק, קודם לאחרונה בחברה בה הוא עובד. שעות העבודה הרבות שלו התארכו עוד יותר. בד בבד הבחינה רעייתו כי הוא כעוס ועצבני ומרבה לריב איתה ועם בתם בת ה־.15 כשפנה לטיפול פסיכולוגי, המטפל זיהה אצלו תמהיל שכיח של דיכאון וחרדה…
לפי הספרות הפסיכולוגית המקצועית, כל אדם חמישי יסבול במהלך חייו מדיכאון בעוצמה שהייתה מצדיקה טיפול רפואי. שיעור הנשים בסטטיסטיקה העגומה הזו כפול משיעור הגברים. מצב הרוח הדיכאוני מאופיין בתחושת דכדוך ועצבות, ירידה בתגובתיות ובפעילות, חוסר מוטיבציה, חוסר אנרגיה, פסימיות, חוסר יכולת ליהנות, ירידה בתיאבון, קשיי שינה, תחושת חוסר ערך, דימוי עצמי נמוך ובמקרים קיצוניים, מחשבות על מוות והתאבדות בעוצמה משתנה. בשליש מהמקרים נלווית לדיכאון גם חרדה – מצב של פחד בלתי־ סביר היוצר תחושות מצוקה ואי־נוחות בדרגות שונות…
הומאופתיה ורפואה אלטרנטיבית
מעברו השני של המתרס נמצאת ההומאופתיה, שיטת ריפוי הוליסטית המתייחסת למכלול התלונות של האדם ולקשיים שהוא חווה במישורים שונים – הפיזי, הרגשי והמנטאלי. לקראת שבוע המודעות הישראלי להומאופתיה קלאסית, שמקיימת זו השנה השנייה האגודה להומאופתיה קלאסית בארץ, מסביר ד"ר קובי פריד, רופא כללי והומאופת, כיצד מתייחסת התורה הזאת לחרדה ולדיכאון .
"אנחנו רואים את תמונת הסימפטומים בדומה לרפואה הרגילה, אבל מאמינים שהסיבות להם נמצאות ברובד אחר, לאו דווקא בעולם הכימי או הרגשי. הסימפטומים מבטאים הפרעה שנוצרת על־ידי כוחות רוחניים עוינים ברובד הרוחני של האדם, שאין דרך להמחיש או למדוד אותו. אפשר לצאת מדיכאון ומחרדה בלי טיפול תרופתי קונבנציונלי. אנחנו לא משחקים במגרש של הרפואה הרגילה והמבחן הוא מבחן התוצאה. העובדה היא שכשאני ועמיתיי מתאימים לכל אדם בכל מצב איזשהו הרכב טיפולי ספציפי – אנחנו פשוט עוזרים לו. וככל שאדם אוכל טוב יותר, ישן טוב יותר, אוהבים אותו והוא אוהב אחרים – כך סיכוייו להירפא עולים."